Yaxell HANA Kiritsuke nůž 20 cm
3 290 Kč
Značka produktu:
Kategorie produktu:
Popis
Kiritsuke, což v japonštině znamená “rozřezaný”, představuje japonskou alternativu tradičního kuchařského nože. Je ideální pro krájení větších kusů masa i ryb a je rovněž skvělý nůž pro přípravu zeleniny na julienne nebo kostičky. Díky své rovnější čepeli s menší kolébkou je Kiritsuke perfektní pro precizní čisté řezy. Jeho protáhlá špička exceluje ve filetování ryb a pečlivém čištění masa, proto je oblíbenou volbou nože na grilování. Je také velmi populární mezi kuchaři, kteří chtějí vyzkoušet něco nového.
Vynikající čepel z oceli MOVAX
Středovou ocelí nožů HANA je jádro vyrobené z prvotřídní japonské nerezové oceli MOVAX, která je známá svou výjimečnou odolností a schopností udržet ostrost. Ocel MOVAX, složená z chromu, molybdenu a vanadu, dosahuje tvrdosti 58 HRC, což zajišťuje mimořádnou životnost čepele. Nože HANA využívají metodu výroby známou jako San Mai, při které jsou použity tři vrstvy oceli. Středová vrstva oceli MOVAX je z obou stran obklopena vrstvou vysoce kvalitní nerezové oceli, která je velmi houževnatá a funguje jako “arrestor” mikrotrhlinek vznikajících ve tvrdé středové oceli. Tím je čepel maximálně odolná proti ztrátě ostří a snižuje se riziko vylomení.
Luxusní rukojeť z dřeva Pakka
Rukojeť nožů HANA je navržena tak, aby byla nejen esteticky přitažlivá, ale také funkční. Prémiově vypadající rukojeť ve tvaru osmiúhelníku je vyrobena z tmavě hnědého dřeva Pakka, které dosahuje dokonalého vyvážení a optimálního ovládání. Tento tradiční japonský design zajišťuje velmi pohodlnou manipulaci, což oceníte při každém použití.
Ideální volba pro váš první japonský nůž
Řada HANA je ideální pro všechny, kteří chtějí zažít kvalitu japonských nožů Yaxell, aniž by museli utratit vysokou částku. Nože HANA jsou výrazně levnější než japonské nože z vrstvené damaškové oceli, což z nich dělá skvělou volbu pro začátečníky i zkušené kuchaře, kteří hledají vysoce kvalitní a cenově dostupné řešení.
Dokonalý řezný výkon a tradiční japonský vzhled
Japonské kuchyňské nože Hana jsou vyráběny ručně v Seki, městě s bohatou historií výroby japonských mečů a později také japonských nožů. Seki je srdcem japonského nožířského průmyslu a celé nožířské tradice. Podobně jako japonské samurajské meče mají i nože HANA na svém ručně broušeném ostří hamon (vzor na čepeli nože způsobený kalením), což přidává na jejich autenticitě a kráse. Přidejte do své kuchyně kousek japonské tradice a mistrovství s noži HANA.
Doporučené použití a péče o japonské nože Yaxell:
- Japonské nože Yaxell používejte pouze na krájecím prkénku (doporučujeme speciální japonské prkénko HASEGAWA)
- Nože nepoužívejte ke krájení zmražených potravin.
- Japonské nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nůž po použití očistěte vodou a otřete suchou utěrkou.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Balení:
- Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, kterou zároveň můžete použít jako pouzdro na nože.
Další informace
| Značky | Yaxell |
|---|---|
| Délka čepele | 20 cm |
| Počet vrstev oceli | 3 |


















